Ingelas långpannebröd

225*

50 g jäst 5 dl mjölk

2 msk honung

1 msk salt

5 dl Mysslimjöl

7 dl siktat dinkel 1 dl Linfrö

1. Smula jästen o blanda med fingervarm mjölk och honung, salt, linfrö, mysslimjöl och nästan allt dinkel (spara lite till utbakning)

Arbeta degen tills den släpper skålens kanter. Jäs 40 min

2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Jäs 30 min

3. Grädda brödet ca 15 min.

 

Ingelas Omega 3 bröd 

175*

6 dl Mysslimjöl

1/2 dl rågkross

1/2 dl hela linfrö

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl pumpafrön

1/2 dl hackad mandel

1/2 dl hackade valnötter

1 1/2 tsk bikarbonat

1 1/2 tsk salt

6 dl filmjölk

2 msk sirap

4 stora färska dadlar

Smörj en avlång form och strö i grahamsmjöl. Hacka dadlar frön och nötter. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg över smeten i formen. Strö på pumpafrön och grädda i ca 1 tim.

 

Ingelas Dinkel och Mysslimjölsbullar

250 g Mysslimjöl

250 g Siktat Dinkelmjöl

150 g Havregryn

5 dl Kallt vatten

Olivolja en skvätt

2 tsk salt

Honung efter behag

25 g Jäst

 

Blanda jäst, olja, vatten och salt

Häll i mjöl och havregryn

Arbeta i maskin 5 min. Jäs kallt över natten.

Värm ugn och plåten i 225 *

Klicka ut degen (som ska vara kladdig) med stor sked till bullar, lägg på bakplåtspapper, dra papperet till den heta plåten o grädda i 15 – 20 min

Låt svalna utan bakduk så blir ytan knaprig.

Goda även dagen efter!

Beställ myssli

Du kan beställa myssli via formuläret här.

Det går också bra att ringa och beställa på 073-907 17 85

In english

Visit our english site at Mueslicomplete.com

(Detta är en länk till vår engelska sajt)