Historien om Myssligubbens Fullkost

Vännerna Simon och Christer som bodde i Skövde, började december 1976 med meditation. Maten de åt var Indisk vegetarisk. Det var fantastiskt gott men de tyckte att det tog för lång tid att laga den sortens mat, att tillreda en middag kunde ta 1.5 – 4 timmar.

De satt och läste ur en bok om hälsa, skrev ner 14 olika ingredienser, de visste inte vad hälften var för något. De köpte detta i en hälsokostbutik, gick hem och blandade ihop, det blev dunder. Fullkosten var född, de åt i stort sett bara myssli.

Sommaren 1977 när de skulle åka till Indien för att meditera blandade de ihop en stor laddning på över 20 kg, detta lades i plastpåsar och sedan i en ryggsäck. Det bar iväg i ”Grålle”, en Volvo Pv 1957, tillsammans med ytterligare två vänner. Resan gick genom Europa, Turkiet, Iran och till Afghanistan. Det var en intressant resa som är en egen historia. De kom inte längre än till Herat i Afghanistan.

När de på hemvägen skulle åka igenom tullen i Afghanistan fick de problem med Fullkosten. Tullpersonalen hade inte sett något liknande, och trodde det var något olagligt. Det löste sig sedan och de kom hem levande efter 1.700 mil.

Christer fortsatte med att blanda Fullkost och kompisarna började kalla honom ”Myssligubben”. Fullkosten utvecklades genom åren tillsammans med kunder och fick till slut hela 24 ingredienser och den är även ekologisk.

Fler vänner började köpa Fullkosten och Jerry med familj beställde så mycket och ofta, att Christer och hans fru Gerd ”Myssligumman” tänkte att de kan lika gärna börja sälja till butiker. Så under 1985 började Fullkosten komma ut i några butiker. Detta sköttes på ledig tid men det utvecklades och idag arbetar Christer med att leverera till några hundra butiker från Uppsala i norr, till Malmö i söder.

Tack för visat intresse
Christer ”Myssligubben” Westerling

Beställ myssli

Du kan beställa myssli via formuläret här.

In english

Visit our english site at Mueslicomplete.com

(Detta är en länk till vår engelska sajt)